Training – Hier sta ik

Heb je moeite jezelf staande te houden in deze turbulente tijden? Stel je hoge eisen aan jezelf en/of anderen? Voel je je te verantwoordelijk? Het feit dat je ‘alle ballen in de lucht wilt houden’ op je werk en in je privésituatie vraagt soms veel.

Bij de training ‘Hier sta ik’ krijg je praktische handvatten om je op een positieve manier assertief op te stellen. Je leert op een bij jou passende manier om te gaan met je verantwoordelijkheidsgevoel, op constructieve wijze je grenzen aan te geven en ‘nee’ te zeggen. Ook is er aandacht voor thema’s als je kenbaar maken, je te verduidelijken en je beter te profileren. Kortom, met de training vergroot je je zelfvertrouwen en sta je krachtiger in leven en werk.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten van ieder twee uur. Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je een werkboek met opdrachten waar je tussen de bijeenkomsten in mee aan de slag gaat. Aan de training nemen maximaal 8 deelnemers deel.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de bijeenkomsten:
  • Nee zeggen en grenzen leren aangeven
  • Omgaan met kritiek
  • Patronen in je communicatie herkennen en hanteren
  • Steun vragen
  • Je kenbaar maken en profileren
  • Maken van een persoonlijk actieplan

Trainingsdata

najaar 2024
data volgen

najaar 2024
data volgen

najaar 2024
data volgen

najaar 2024
data volgen

Wat zeggen anderen

Marcel, 51 jaar
Ik heb de training ‘Hier sta ik’ ervaren als een positieve aanvulling op mijn eigen gedrag. Ik heb nu beter inzicht hoe ik mensen kan benaderen zonder te overweldigend te zijn.
De groep was klein en bestond uit uitersten, van erg introvert tot extrovert. Hierdoor (en de uitstekende begeleiding) kreeg ik snel inzicht hoe mijn gedrag invloed heeft op een ander. Dank jullie wel!

Remco, 57 jaar
Voor de training had ik m’n twijfels. Vooral het delen van mijn verhaal met andere mensen die ik niet ken, zag ik tegenop. Toch heb ik alle moed bijeengeraapt en ben ik de auto gestapt. Onderweg nog een keer overwogen om terug naar huis te gaan, maar gelukkig doorgezet.

Het lukte trainer Ellen om een sfeer te creëren waarin je je vrij voelt om je gedachten en vragen te delen. En je zo open te stellen voor lotgenoten. Dit heeft me geholpen mijn gedachten weer op de rit te krijgen. Ellen reikte ons tijdens de sessies handvatten aan waar we tijdens moeilijke momenten op terug kunnen vallen. Zoals het communiceren met collega’s en daarbij voor jezelf op te komen.


Mary, 45 jaar
De training ‘Krachtig denken’ heeft mij nieuwe inzichten gegeven in mijn denkpatronen. Door meer bewustwording te hebben gekregen in hoe ik denk, wat mijn ‘denkfouten’ zijn, waar deze vandaan komen en wat de invloed is van mijn gedachten, kan ik mijn gedachten nu sneller ombuigen. Dit zorgt voor meer rust in mijn hoofd, maar ook in de rest van mijn lichaam.

Ik heb de training gevolgd in groepsverband. Een voordeel hiervan vond ik dat ik iets van anderen kon leren: bijvoorbeeld hoe anderen met eenzelfde soort situatie omgingen. We konden ons goed in elkaar verplaatsen, vanwege de vaak overeenkomstige thema’s. Daarbij werd er een veilige omgeving gecreëerd, waardoor ik het optimale uit de training heb kunnen halen.


Liset, 29 jaar
Geen verwachtingen – Groot effect! Als je mij de vraag zou stellen: zou ik het jou aanraden? Dan zou ik zeggen… ga het doen! Je hebt nikst te verliezen. Zo stapte ik ook de cursus Krachtig Denken in. Uiteindelijk viel er zoveel te winnen!

Ik kreeg meer inzicht in mijn denken. We zijn op zoek gegaan naar de kern van mijn belemmerende gedachtes. Van daaruit kom je dichterbij je eigen kern!

De cursus is in groepsverband. Er was een veilige sfeer waarin herkenning werd gevonden bij elkaar en ervaringen werden gedeeld. Deze momenten waren minstens zo waardevol als het individuele aspect waar in de groep op een goede manier steeds ruimte voor was. Soms verdwaal ik in het doolhof van mijn gedachtes. Maar de cursus heeft mij tools gegeven zodat ik mijn weg weer terug kan vinden.

Er werd door de trainer steeds gezegd dat ik niet nooit meer zou verdwalen maar er werden voor mijzelf herkenningspunten gemarkeerd die mij heel goed verder helpen.


Jolanda, 47 jaar
De training ‘Krachtig denken’ heeft me aan het denken gezet. Ik heb geleerd om dingen te bekijken vanuit een ander perspectief en de mogelijkheid gekregen dingen concreet te veranderen. Ik heb nu een duidelijk beeld van mijn sterke punten en mijn valkuilen.


Elize, 30 jaar
Deze training heeft mij handvatten en inzichten gegeven. Het is heel fijn om te ervaren dat er oplossingen zijn voor belemmerende denkpatronen. Deze training gun ik iedereen. Het werkt verlichtend.


Tasjiri, 42 jaar
Zelfreflectie, assertiviteit en kracht. Dat heeft de training ‘Krachtig denken’ mij gegeven. Ja, ik mag voor mijzelf opkomen en ‘nee’ zeggen en om hulp vragen! Het geeft niet om fouten te maken, niemand is perfect. Deze training laat je inzien hoe je denkt, soms al voor een ander denkt en in veel gevallen al invulling geeft aan de gedachten van een ander. Deze training leert je om zekerder te worden en je ‘angsten’ te delen.


Gerda, 55 jaar
Ik heb meer inzicht in mijn eigen denkvermogen en handelen. Door de training heb ik nieuwe gedachtenpatronen leren ontwikkelen. Hierdoor zit ik lekkerder in mijn vel, zowel in mijn werk als privé.