Training – Krachtig Denken

Je gedachten hebben veel invloed op hoe je naar jezelf en anderen kijkt en de keuzes die je maakt. Zo kunnen angstige gedachten ons belemmeren dingen te ondernemen die we juist graag zouden willen doen. Of kunnen gedachten vol boosheid ons in de weg zitten bij het op een goede manier vertellen waar we last van hebben.

Je leert in de training, gebaseerd op ACT (Acceptance Commitment Therapy), anders te kijken naar je eigen gedachten. Pijn, angst, onaangename gevoelens en gedachten horen bij het leven. In plaats van deze te bevechten en lastige situaties te vermijden, leer je je anders te verhouden tot deze gedachten en gevoelens zodat ze je minder belemmeren in je dagelijks leven. Daarnaast gaan we in op jouw waarden; wat vind jij belangrijk en leef je daar ook naar? Kortom, hoe zou je willen leven en werken en wat heb je nodig om daarnaar te handelen?

De training bestaat uit vier bijeenkomsten van ieder twee uur. Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je een werkboek met opdrachten waar je tussen de bijeenkomsten in mee aan de slag gaat. Aan de training nemen maximaal 8 deelnemers deel.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de bijeenkomsten:
  • De samenhang tussen situaties, gedachten gevoelens, gedrag en gevolgen
  • Rode knoppen: je kernovertuiging(en)
  • Met afstand leren kijken naar je gedachten; ongemakkelijke en onprettige gevoelens leren ervaren
  • De keuze tussen spannende ervaringen aangaan of vermijden
  • Ontdekken wat jij belangrijk vindt; jouw waarden in leven en werk en van daaruit handelen
  • Maken van een persoonlijk actieplan

Trainingsdata

26 september 2024
09.30-11.30

3 oktober 2024
09.30-11.30

17 oktober 2024
09.30-11.30

31 oktober 2024
09.30-11.30

Wat zeggen anderen

Jolanda, 47 jaar
“De training ‘Krachtig denken’ heeft me aan het denken gezet. Ik heb geleerd om dingen te bekijken vanuit een ander perspectief en de mogelijkheid gekregen dingen concreet te veranderen. Ik heb nu een duidelijk beeld van mijn sterke punten en mijn valkuilen”

Mary, 45 jaar
De training ‘Krachtig denken’ heeft mij nieuwe inzichten gegeven in mijn denkpatronen. Door meer bewustwording te hebben gekregen in hoe ik denk, wat mijn ‘denkfouten’ zijn, waar deze vandaan komen en wat de invloed is van mijn gedachten, kan ik mijn gedachten nu sneller ombuigen. Dit zorgt voor meer rust in mijn hoofd, maar ook in de rest van mijn lichaam.
Ik heb de training gevolgd in groepsverband. Een voordeel hiervan vond ik dat ik iets van anderen kon leren: bijvoorbeeld hoe anderen met eenzelfde soort situatie omgingen. We konden ons goed in elkaar verplaatsen, vanwege de vaak overeenkomstige thema’s. Daarbij werd er een veilige omgeving gecreëerd, waardoor ik het optimale uit de training heb kunnen halen.


Liset, 29 jaar
Geen verwachtingen – Groot effect! Als je mij de vraag zou stellen: zou ik het jou aanraden? Dan zou ik zeggen… ga het doen! Je hebt niks te verliezen. Zo stapte ik ook de cursus Krachtig Denken in. Uiteindelijk viel er zoveel te winnen!
Ik kreeg meer inzicht in mijn denken. We zijn op zoek gegaan naar de kern van mijn belemmerende gedachtes. Van daaruit kom je dichterbij je eigen kern!
De cursus is in groepsverband. Er was een veilige sfeer waarin herkenning werd gevonden bij elkaar en ervaringen werden gedeeld. Deze momenten waren minstens zo waardevol als het individuele aspect waar in de groep op een goede manier steeds ruimte voor was. Soms verdwaal ik in het doolhof van mijn gedachtes. Maar de cursus heeft mij tools gegeven zodat ik mijn weg weer terug kan vinden.
Er werd door de trainer steeds gezegd dat ik niet nooit meer zou verdwalen maar er werden voor mijzelf herkenningspunten gemarkeerd die mij heel goed verder helpen.


Elize, 30 jaar
Deze training heeft mij handvatten en inzichten gegeven. Het is heel fijn om te ervaren dat er oplossingen zijn voor belemmerende denkpatronen. Deze training gun ik iedereen. Het werkt verlichtend.


Tasjiri, 42 jaar
Zelfreflectie, assertiviteit en kracht. Dat heeft de training ‘Krachtig denken’ mij gegeven. Ja, ik mag voor mijzelf opkomen en ‘nee’ zeggen en om hulp vragen! Het geeft niet om fouten te maken, niemand is perfect. Deze training laat je inzien hoe je denkt, soms al voor een ander denkt en in veel gevallen al invulling geeft aan de gedachten van een ander. Deze training leert je om zekerder te worden en je ‘angsten’ te delen.


Gerda, 55 jaar
Ik heb meer inzicht in mijn eigen denkvermogen en handelen. Door de training heb ik nieuwe gedachtenpatronen leren ontwikkelen. Hierdoor zit ik lekkerder in mijn vel, zowel in mijn werk als privé.


Peter, 47 jaar
In het kader van mijn re-integratie na een burn-out heb ik van jullie alle drie op verschillende manieren ondersteuning ontvangen: Een begeleidingstraject bij Isobella en gaandeweg ook de trainingen via Ellen (Hier sta ik) en Rieneke (Krachtig denken).
Afgelopen maandag voerde ik met Isobella het afrondend gesprek. Per eind deze maand ben ik weer volledig hersteld en volledig aan het werk. De door jullie aangereikte begeleiding, de inzichten, de spiegels en vooral de handvatten hebben mij enorm geholpen om te komen tot waar ik nu weer sta.
De twee trainingen waren een hele goede aanvulling op het traject wat ik met Isobella gelopen heb. De kleine groepen en de persoonlijke aanpak heb ik als heel fijn ervaren. Daardoor kreeg elke cursist de juiste aandacht en ruimte.