Training – Krachtig Denken

Pieker je veel? Je gedachten kunnen je niet alleen bezighouden, maar hebben ook invloed op hoe je je voelt en gedraagt.

De training ‘Krachtig Denken’ helpt je om deze gedachten in een meer realistisch perspectief te zien. Daardoor vermindert het piekeren en voel je je beter.

Wat zijn jouw overtuigingen over jezelf en je omstandigheden? Helpen deze je of staan ze je juist in de weg? Je leert in deze training om anders te kijken naar je eigen denkpatronen. We helpen je met het verschil tussen gedachten die je belemmeren en gedachten die je juist helpen.

Deze training bestaat uit vier bijeenkomsten van ieder twee uur. Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je een werkboek met opdrachten. Tussen de bijeenkomsten in ga je zelf aan de slag met je opdrachten.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de bijeenkomsten:
  • G-schema (gebeurtenis, gedachte, gevoel, gedag, gevolgen)
  • Denkfouten en gedachtepatronen
  • Uitdaging aangaan
  • Kerngedachten

Trainingsdata

5 april 2023
15.00-17.00 VOL

25 mei 2023
15.00-17.00

12 april 2023
15.00-17.00 VOL

8 juni 2023
15.00-17.00

 26 april 2023
15.00-17.00 VOL

22 juni 2023
15.00-17.00

10 mei 2023
15.00-17.00 VOL

6 juli 2023
15.00-17.00

Wat zeggen anderen

Jolanda, 47 jaar
“De training ‘Krachtig denken’ heeft me aan het denken gezet. Ik heb geleerd om dingen te bekijken vanuit een ander perspectief en de mogelijkheid gekregen dingen concreet te veranderen. Ik heb nu een duidelijk beeld van mijn sterke punten en mijn valkuilen”

Mary, 45 jaar
De training ‘Krachtig denken’ heeft mij nieuwe inzichten gegeven in mijn denkpatronen. Door meer bewustwording te hebben gekregen in hoe ik denk, wat mijn ‘denkfouten’ zijn, waar deze vandaan komen en wat de invloed is van mijn gedachten, kan ik mijn gedachten nu sneller ombuigen. Dit zorgt voor meer rust in mijn hoofd, maar ook in de rest van mijn lichaam.
Ik heb de training gevolgd in groepsverband. Een voordeel hiervan vond ik dat ik iets van anderen kon leren: bijvoorbeeld hoe anderen met eenzelfde soort situatie omgingen. We konden ons goed in elkaar verplaatsen, vanwege de vaak overeenkomstige thema’s. Daarbij werd er een veilige omgeving gecreëerd, waardoor ik het optimale uit de training heb kunnen halen.


Liset, 29 jaar
Geen verwachtingen – Groot effect! Als je mij de vraag zou stellen: zou ik het jou aanraden? Dan zou ik zeggen… ga het doen! Je hebt niks te verliezen. Zo stapte ik ook de cursus Krachtig Denken in. Uiteindelijk viel er zoveel te winnen!
Ik kreeg meer inzicht in mijn denken. We zijn op zoek gegaan naar de kern van mijn belemmerende gedachtes. Van daaruit kom je dichterbij je eigen kern!
De cursus is in groepsverband. Er was een veilige sfeer waarin herkenning werd gevonden bij elkaar en ervaringen werden gedeeld. Deze momenten waren minstens zo waardevol als het individuele aspect waar in de groep op een goede manier steeds ruimte voor was. Soms verdwaal ik in het doolhof van mijn gedachtes. Maar de cursus heeft mij tools gegeven zodat ik mijn weg weer terug kan vinden.
Er werd door de trainer steeds gezegd dat ik niet nooit meer zou verdwalen maar er werden voor mijzelf herkenningspunten gemarkeerd die mij heel goed verder helpen.


Elize, 30 jaar
Deze training heeft mij handvatten en inzichten gegeven. Het is heel fijn om te ervaren dat er oplossingen zijn voor belemmerende denkpatronen. Deze training gun ik iedereen. Het werkt verlichtend.


Tasjiri, 42 jaar
Zelfreflectie, assertiviteit en kracht. Dat heeft de training ‘Krachtig denken’ mij gegeven. Ja, ik mag voor mijzelf opkomen en ‘nee’ zeggen en om hulp vragen! Het geeft niet om fouten te maken, niemand is perfect. Deze training laat je inzien hoe je denkt, soms al voor een ander denkt en in veel gevallen al invulling geeft aan de gedachten van een ander. Deze training leert je om zekerder te worden en je ‘angsten’ te delen.


Gerda, 55 jaar
Ik heb meer inzicht in mijn eigen denkvermogen en handelen. Door de training heb ik nieuwe gedachtenpatronen leren ontwikkelen. Hierdoor zit ik lekkerder in mijn vel, zowel in mijn werk als privé.


Peter, 47 jaar
In het kader van mijn re-integratie na een burn-out heb ik van jullie alle drie op verschillende manieren ondersteuning ontvangen: Een begeleidingstraject bij Isobella en gaandeweg ook de trainingen via Ellen (Hier sta ik) en Rieneke (Krachtig denken).
Afgelopen maandag voerde ik met Isobella het afrondend gesprek. Per eind deze maand ben ik weer volledig hersteld en volledig aan het werk. De door jullie aangereikte begeleiding, de inzichten, de spiegels en vooral de handvatten hebben mij enorm geholpen om te komen tot waar ik nu weer sta.
De twee trainingen waren een hele goede aanvulling op het traject wat ik met Isobella gelopen heb. De kleine groepen en de persoonlijke aanpak heb ik als heel fijn ervaren. Daardoor kreeg elke cursist de juiste aandacht en ruimte.